We zijn de tel kwijtgeraakt hoe vaak insiders aandelen hebben verzameld in een bedrijf dat aanzienlijk verbetert. De keerzijde daarvan is dat er meer dan een paar voorbeelden zijn van insiders die aandelen dumpen voorafgaand aan een periode van zwakke prestaties. Aandeelhouders zouden dus heel goed kunnen weten of insiders aandelen in Virgin Galactic Holdings, Inc. (NYSE: SPCE) hebben gekocht of verkocht. Shell aandelen is druk.

 

 

Wat is verkopen met voorkennis?

 

De meeste investeerders weten dat het voor bedrijfsleiders, zoals bestuurders van de raad van bestuur, vrij geoorloofd is om aandelen van het bedrijf te kopen en verkopen. Dergelijke insiders moeten echter hun handelsactiviteiten bekendmaken en mogen niet handelen op basis van voorkennis.

 

We raden investeerders nooit aan om hun beslissingen uitsluitend te baseren op wat de bestuurders van een bedrijf hebben gedaan. Maar de logica schrijft voor dat u enige aandacht moet besteden aan het feit of insiders aandelen kopen of verkopen. Uit een studie van Columbia University bleek bijvoorbeeld dat ‘insiders eerder geneigd zijn om op de open markt de aandelen van hun eigen bedrijf te kopen wanneer het bedrijf op het punt staat nieuwe overeenkomsten met klanten en leveranciers bekend te maken’. Aandeel tesla is verdeeld.

 

Bekijk onze laatste analyse voor Virgin Galactic Holdings

 

De laatste 12 maanden aan transacties met voorkennis bij Virgin Galactic Holdings

Onafhankelijk bestuurder Craig Kreeger deed de grootste aankoop met voorkennis in de afgelopen 12 maanden. Die ene transactie was voor $ 195k aan aandelen tegen een prijs van $ 19,48 per stuk. Dat betekent dat een insider graag aandelen kocht tegen een prijs boven de huidige prijs van US $ 17,66. Het is heel goed mogelijk dat ze spijt hebben van de aankoop, maar het is waarschijnlijker dat ze optimistisch zijn over het bedrijf. We letten altijd goed op de prijs die insiders betalen bij de aankoop van aandelen. Over het algemeen voelen we ons positiever over een aandeel als insiders aandelen hebben gekocht tegen boven de huidige prijzen, omdat dat suggereert dat ze het aandeel als een goede waarde beschouwen, zelfs tegen een hogere prijs.

 

In de afgelopen twaalf maanden kochten insiders van Virgin Galactic Holdings aandelen, maar verkochten ze niet. Hun gemiddelde prijs was ongeveer US $ 15,89. Hoewel ze onder de recente aandelenkoers kochten, is het goed om te zien dat insiders bereid zijn in het bedrijf te investeren. U kunt de transacties met voorkennis (door bedrijven en individuen) van het afgelopen jaar in de onderstaande grafiek zien. Door op de onderstaande grafiek te klikken, kunt u de precieze details van elke insider-transactie zien!

 

Virgin Galactic Holdings is niet de enige insiders die aandelen kopen. Dus neem een ​​kijkje in deze gratis lijst van groeiende bedrijven met insider-inkoop.

 

Eigendom met voorkennis van Virgin Galactic Holdings

Een andere manier om de afstemming tussen de leiders van een bedrijf en andere aandeelhouders te testen, is door te kijken hoeveel aandelen ze bezitten. Een hoog aandeelhouderschap van voorkennis zorgt er vaak voor dat het leiderschap van het bedrijf meer rekening houdt met de belangen van de aandeelhouders. Insiders van Virgin Galactic Holdings bezitten 5,0% van het bedrijf, momenteel een waarde van ongeveer 205 miljoen dollar op basis van de recente aandelenkoers. Dit soort aanzienlijk eigendom door insiders vergroot over het algemeen de kans dat het bedrijf wordt geleid in het belang van alle aandeelhouders.

 

Wat kunnen de transacties met voorkennis bij Virgin Galactic Holdings ons vertellen?

Er zijn de afgelopen drie maanden geen transacties met voorkennis geweest – dat zegt niet veel. Onze analyse van transacties van het afgelopen jaar is echter bemoedigend. Het zou geweldig zijn om meer insider-aankopen te zien, maar over het algemeen lijkt het erop dat insiders van Virgin Galactic Holdings redelijk goed op elkaar zijn afgestemd (met een aanzienlijk deel van de aandelen van het bedrijf) en optimistisch zijn voor de toekomst. Naast informatie over transacties met voorkennis die gaande zijn, is het nuttig om de risico’s te identificeren waarmee Virgin Galactic Holdings wordt geconfronteerd. Bij het uitvoeren van onze analyse ontdekten we dat Virgin Galactic Holdings 4 waarschuwingssignalen heeft en het zou onverstandig zijn om ze te negeren.

 

Natuurlijk is Virgin Galactic Holdings misschien niet de beste aandelen om te kopen. Dus misschien wilt u deze gratis verzameling hoogwaardige bedrijven zien.