Ik praat met gegevens over digitale activa en hun marktstructuur.

Rainbow and Stay Home Stay Safe krijttekeningen op de stoep tijdens Covid19 in het VK.

Op donderdag daalde de prijs van bitcoin met ongeveer 8% op de rug van aandelen die het meest sinds maart daalden, na de vrees voor een tweede golf van Covid-19. Bovendien maakte de Fed-voorzitter Jerome Powell de dag ervoor zijn voornemen bekend om de rentetarieven tot en met 2022 dicht bij nul te houden, terwijl hij in de nabije toekomst minstens $ 120 miljard per maand in het financiële systeem zou pompen, wat de ‘V-vormige’ herstelverwachtingen deed schrikken. .

 

Als de economie vanaf Covid-19 gedurende langere tijd op minder dan volledige capaciteit moet draaien, verwachten verschillende vooraanstaande macro-strategen zoals Raoul Pal het einde van de reliëfrally (hoop op herstel van V-vorm) voordat ze overgaan in een insolventiecrisis, dwz bedrijven zullen niet over de cashflow beschikken om hun schulden af ​​te lossen als de wereldeconomie gehinderd blijft door Covid-19.

 

Pal verklaarde dat “de obligatierendementen op het punt staan ​​het brandalarm te luiden voor‘ The Insolvency phase ’en het einde van‘ The Hope phase ’. Bondrendementen zijn de waarheid. Houd dit in de gaten. ‘

 

Bond levert flirt op met brekende ondersteuning, dat wil zeggen negatief. verge nieuws geeft alle updates.

 

Het waarschuwingssignaal van Pal is dat de obligatierendementen naar negatief terrein glijden, wat duidt op deflatie en steeds extremere monetaire en fiscale maatregelen die zijn genomen om het destructieve tij van ‘dollarzwelling’ te voorkomen.

https://youtube.com/watch?v=UPaW2v8BxP0
 

Hoe beïnvloedt dit bitcoin?

In 2020 is de hardnekkige vraag of bitcoin is overgeschakeld naar een echte opslag van waardeactiva van een risicoactief, volledig zichtbaar. De algemene proxy-marktdeelnemers die naar kijken is de correlatie tussen bitcoin en S&P 500. De correlatie was begin 2020 hoog, verdween na de “liquiditeitscrisis” en is sindsdien aanzienlijk opnieuw gekoppeld, met een piek tot bijna alle hoogtepunten.

 

Bitcoin-correlatie met aandelen is gisteren dramatisch gestegen.

Het tandem keldert van bitcoin en aandelen heeft de claims over risicovolle activa opnieuw aangewakkerd, dus als aandelen blijven dalen, zal bitcoin dat ook doen. De eenvoudigste manier om dit idee te analyseren, is door te kijken naar de gegevensstatistieken van bitcoin en veerkracht op lange termijn, en algemene economische vooruitzichten.

 

Covid-19 en Jerome Powell-effecten

Economische vooruitzichten

Bitcoin wordt voor 100% gebruikt als waardeopslag door burgers en marktdeelnemers over de hele wereld, waaronder Paul Tudor Jones. Het volgt echter nog steeds de bewegingen van risicovolle activa, aangezien de overgang naar de preferente waardeopslag (verplaatsend goud) nog aan de gang is. De nascentie ervan, in combinatie met paniekverkoop tijdens faillissementsfasen, zou op korte termijn prijszwakte voor bitcoin kunnen veroorzaken.

 

Gegevensstatistieken

Hurst Exponent, een maatstaf voor het marktmomentum, is gedaald van 0,70 naar 0,69, maar blijft hoog ondanks de recente prijszwakte. Een waarde boven 0,65 betekent een omkering in het bullish momentum, terwijl een waarde van 0,35 een omkering in het bear momentum betekent. chainlink nieuws voor informatie.

 

Op het moment van schrijven lijkt Hurst zich in de beginfase van ‘doorrollen’ te bevinden, wat een verder nadeel voor de bitcoin-prijs zou opleveren.

 

Hurst is licht gedaald, wat een signaal zou kunnen zijn van een prijsomkering.

Daarnaast is de geschatte volatiliteit per uur licht gestegen van 24 basispunten naar 24,4 basispunten. De stijging is te klein en te vroeg om een ​​declaratief signaal te geven, maar de volatiliteit bevindt zich mogelijk in de vroege stadia van expansie. Dit idee, in combinatie met de huidige Hurst-waarde, lijkt erop te duiden dat er een verder nadeel aan de horizon is.

 

De volatiliteit is gestabiliseerd en licht gestegen, wat uiteindelijk zal uitbreken.

De huidige gegevensstatistieken suggereren dat het bullish momentum voor bitcoin afneemt. Dit idee in combinatie met economische angsten kan de prijs van bitcoin op korte termijn blijven verlagen.

 

Veerkracht op lange termijn

Het simpele feit dat bitcoin nog steeds leeft, gezien hoe ver het in zo’n korte tijd is gekomen zonder enige overheidssteun of bedrijfsvoorkeur, d.w.z. een echte adoptiecampagne aan de basis, is opmerkelijk. Een belangrijke bijdragende factor zijn de virale narratieve eigenschappen van bitcoin die zich hebben vertaald in reële economische veerkracht.

 

Dos, de prijs van bitcoin kan in de tussentijd dalen gezien zijn gegevensstatistieken en potentiële economische tegenwind, maar zijn veerkracht, vooral temidden van nul overheidssteun, suggereert dat zijn opslag van waardegebruik alleen op de langere termijn zal worden versneld.